2018-as Merida újdonságok

A Bikemag cikke. Írta: Bognár Tamás
A teljes cikk itt olvasható.
 
Még van pár hét a Eurobike kiállításig, ami komolyan veszít a fontosságából, pedig közel 20 éve meghatározó pontja a kerékpáros életnek. De a legnagyobb bringás cégek más utakat keresnek már évek óta. A Merida idén még biztosan kint lesz a Bodeni-tó partján megrendezendő eseményen, de a kereskedőknek és a sajtónak már július végén bemutattak mindent. Így hát mi is bemutatjuk nektek a legújabb fejlesztéseket.
 
 
A Merida konkrétan az összes kerékpárt bemutatta amit a jövő éven kapni lehet. Ehhez felhasználtak egy óriási művelődési házat, és fehúztak egy hangárt. Ehhez képest a Eurobike-on csak a töredéke volt kint minden évben. A kereskedők minden egyes modellt szemügyre vehettek és a brutál 450 oldalas katalógussal a kezükben már most teljesen képbe kerülhettek. Mi inkább a valóban új modellekre koncentráltunk.
 
 
A legnagyobb durranást az új Reacto bemutatása jelentette, melyet már teszteltünk is. A mérnököknek nem volt könnyű dolguk, nem lehetett mindent az aerodinamika alá rendelni, a szerelhetőség és a súly is nagyon fontos szempont volt a tervezésnél.